Elfdalsstämman

Ett nytt inslag i Elfdalen. Klippans musikkapell har tidigare arrangerat i både Skäralid och Klöva Hallar men valde i år att komma till Elfdalen vilket var trevligt!  Stämman är en hyllning till en av folkmusikens stora skånska spelemän Per Joel Berndtsson som var verksam vid förra sekelskiftet. Sigfrid Eriksson och Rolf Långberg i Klippans musikkapell håller i arrangemanget, medan Klippans hembygd står för servering och kringarrangemang. Här är alla spelemännen och kvinnorna förstås,  samlade på scenen i det inledande ”allspelet”

En liten dansbana framför scenen ordnades till, och lövades med björkar! Denna utnyttjades av dansanta besökare!

Spelemän från när och fjärran hade hörsammat inbjudan! Deltagare från Östersund och Sundsvall kunde man räkna in, även från Danmark.

När allspelet var till ända, övergick man till ”buskspel” Det innebär att man går ihop några stycken i smågrupper och spelar. Detta gör man lite varstans, när har man valt grillhuset.

Många olika sorters instrument. Vanligt var nyckelharpa och fiol!

Två fiolspelare som fann varandra, slog sig ner framför museét

Spelmansstämman präglades av härligt väder och musik!  Klippans musikkapell valde att i år byta namn till Elfdalsstämman, vilket vi hoppas betyder att vi får återse spelemännen till nästa år!

UNDER FLIKEN GALLERI FINNER MAN FLER BILDER FRÅN ARRANGEMANGET!